Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.10.2022

Напав на дитину в ліфті та відібрав мобільний телефон – повідомлено про підозру хмельничанину

За процесуального керівництва Окружної прокуратури міста Хмельницького 40-річному хмельничанину повідомлено про підозру у розбої в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 187 КК України).
 
Помітивши на вулиці 10 – річну дівчинку із мобільним телефоном, чоловік прослідував за дитиною до ліфту, а коли двері зачинилися, погрожуючи схожим на пістолет предметом, сказав віддати йому мобільник.
 
Школярка злякалась та виконала вимоги зловмисника, а коли двері ліфта відчинились, вибігла за допомогою.
 
Дитину почув сусід, який через поранення нещодавно повернувся із зони бойових дій, затримав зловмисника та забрав у нього крадений телефон. Проте підозрюваний вирвався та почав тікати. Військовослужбовець через біль у нозі не зміг його наздогнати та викликав поліцію.
 
Правоохоронці швидко розшукали «втікача» та затримали в порядку ст. 208 КПК України.
 
Йому обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.
 
Чоловіку загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Хмельницького районного управління поліції ГУНП в області.
 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 945