Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.10.2022

На Хмельниччині судитимуть поштарку-махінаторку

Прокурори Кам’янець-Подільської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт відносно колишньої операторки поштового зв’язку АТ «Укрпошта» за фактами заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, легалізації майна, одержаного злочинним шляхом, а також несанкціонованої зміни інформації, яка обробляється в автоматизованій системі (ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 209, ч. 1 ст. 362 КК України).
 
Жінка, маючи доступ до автоматизованої системи «Фінансове управління» Укрпошти, вносила до неї недостовірну інформацію.
 
Зокрема при створенні електронних платежів вона вносила у систему відомості, які відрізнялись від паперових звітів.
 
«Різницю» цих даних в сумі майже 65 тис грн привласнила - частину коштів використала для покриття боргів за кредитами, а решту зняла готівкою в банкоматі.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими Кам’янець-Подільського районного управління ГУНП в Хмельницькій області.
 
Довідково: найсуворіше покарання інкримінованих статей передбачене   ч. 1 ст. 209 КК України - позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 2 років та з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1166