Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.10.2022

Судитимуть хмельничанина, який розробив пропагандистський сайт з аудиторією 350 тисяч користувачів (ФОТО)

У серпні цього року повідомлено про підозру 49-річному хмельничанину, який поширював через веб-сайт символіки комуністичного та нацистського тоталітарних режимів (ч. 2 ст. 436-1 КК України).
 
З домашнього комп’ютера він налаштував веб-ресурс з аудиторією понад 350 тисяч користувачів. Через нього поширював символіку тоталітарних режимів та гімн СРСР.
 
Роботу пропагандистського ресурсу припинено правоохоронцями.
 
Під час слідства встановлено, що чоловік страждає на хронічне психічне захворювання.
 
Прокурори Окружної прокуратури міста Хмельницького скерували до суду клопотання про застосування щодо нього примусових заходів медичного характеру у виді госпіталізації до психіатричного закладу з посиленим наглядом.
 
Досудове розслідування здійснювалось слідчими Хмельницького районного управління поліції ГУНП в області за оперативного супроводу відділу протидії кібезлочинам в Хмельницькій області Департаменту кіберполіції Національної поліції України та Управління СБУ в області.
 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1114