Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.09.2022

Продав гуманітарки на майже пів мільйона гривень – повідомлено про підозру жителю Хмельниччини

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури 56-річному жителю м. Городок повідомлено про підозру у незаконному використанні з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги (ч. 3 ст. 201-2 Кримінального кодексу України).
 
Чоловік, який мав дозвіл на виїзд до Європейського Союзу, під виглядом гуманітарної допомоги для потреб армії завозив військову амуніцію, інші речі першої необхідності та транспортні засоби, але замість відправки на фронт – частину продавав.
 
Він завіз під виглядом гумдопомоги та продав шість автівок, військове спорядження та бронежилети на майже пів мільйона гривень.
 
Бронежилети 5-го класу, які він реалізовував, відповідно до висновку експертного дослідження не відповідали технічним вимогам.
 
Йому загрожує покарання у виді позбавленням волі на строк від 5 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням ГУНП в Хмельницькій області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в області ДСР НПУ та працівників Управління СБУ в області.
 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
    
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1052