Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.09.2022

Судитимуть екскерівника відділу Держгеокадасту одного з районів Хмельницької області, яка зловживаючи службовим становищем посприяла передачі у приватну власність 12 га земель гідрологічного заказника

Прокурорами Хмельницької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно екскерівника відділу Держгеокадастру одного з районів Хмельницької області за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України).
 
Встановлено, що посадовиця надала до ГУ Держгеокадастру недостовірну інформацію, на підставі якої 6 земельних ділянок гідрологічного заказника місцевого значення «Сахнівський» були передані у приватну власність для ведення особистого селянського господарства.
 
З 1994 року вказаний заповідник входить до складу природно-заповідного фонду Хмельницької області та містить глибокі торфяні болота з багатою різноманітною рослинністю, унікальний природний комплекс для гніздування великої різновидності водоплавної птиці.
 
Таким чином з власності держави незаконно вибули 12 га земель вартістю майже 830 тис грн.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчим управлінням ГУНП в Хмельницькій області.
 
Довідково: санкція ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 8500 до 17000 грн.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 925