Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.08.2022

Завдяки реагуванню ювенальних прокурорів випускники навчальних закладів із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, будуть забезпечені одноразовою грошовою допомогою

За втручання прокуратури випускникам загальноосвітніх навчальних закладів Хмельниччини, які мають статус дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, мають нарахувати та виплатити одноразову державну допомогу.
 
Встановлено, що Меджибізька селищна рада не виплачувала дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, які закінчили загальноосвітні навчальні заклади громади, одноразову державну допомогу у розмірі шести прожиткових мінімумів для осіб відповідного віку.
 
Шести випускникам, які закінчили навчання у 2019-2021 роках, не нараховано та не виплачено майже 80 тис грн.
 
Щоб усунути вказані порушення та забезпечити усіх дітей зазначеної категорії правом на одержання вказаної допомоги, Летичівська окружна прокуратура звернулась до суду з відповідним позовом.
 
Хмельницький окружний адміністративний суд задовольнив позовні вимоги прокурора та зобов’язав селищну раду нарахувати та виплатити вказані кошти.
 
Рішення суду набрало законної сили.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 934