Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.07.2022

Підрядник, який не провів капітальний ремонт стадіону в м. Кам’янець-Подільський, поверне до бюджету міської ради майже 3,3 млн грн

Проведення капітального ремонту міського стадіону ім. Г.А. Тонкочеєва у м. Кам’янець-Подільський заплановано в рамках президентської програми «Велике будівництво».
 
На підставі рішення тендерного комітету департаменту гуманітарної політики Кам’янець-Подільської міської ради у червні 2020 року із переможцем відкритих торгів укладено договір про проведення робіт вартістю понад 11 млн грн.
 
На виконання умов правочину замовником товариству відразу сплачено аванс у розмірі майже 3,4 млн грн.
 
В свою чергу підрядник зобов’язався виконувати роботи, визначені проектно-кошторисною документацією, та звітувати про використання коштів.
 
Разом з тим, станом на січень 2021 року він цього не зробив, підтвердив виконання робіт вартістю лише 96 тис грн, а невикористану частину авансу до міської ради не повернув.
 
Реагуючи на виявлені порушення, Хмельницька обласна прокуратура звернулась до суду про розірвання договору про закупівлю та стягнення з товариства невикористану суму авансового платежу у розмірі майже 3,3 млн грн.
 
Господарським судом міста Києва позов задоволено в повному обсязі – кошти зобов’язано повернути до бюджету Кам’янець-Подільської міської ради.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1352