Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.07.2022

Спричинив збитки державному бюджету на суму понад 1,2 млн грн – повідомлено про підозру директору аграрно-промислового ліцею

За процесуального керівництва Хмельницької окружної прокуратури повідомлено про підозру директору професійно-технічного навчального закладу за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України).
 
Слідством встановлено, що у листопаді 2020 року між навчальним закладом та сільськогосподарським виробничим кооперативом укладено договір про вирощування соняшника на земельній ділянці, що перебуває у постійному користуванні ліцею.
 
Зловживаючи своїм службовим становищем, підозрюваний підписав акти визначення належної сторонам кількості та вартості вирощеного на полі соняшника, достовірно знаючи, що вартість зібраного насіння занижена.
 
Своїми діями він спричинив матеріальних збитків державному бюджету на суму понад 1,2 млн грн.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом Хмельницького районного управління поліції ГУНП в області.
 
Довідково: санкція ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 8500 до 17000 грн.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1259