Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.07.2022

Привласнив понад пів мільйона гривень, виділених на ремонт школи – на Хмельниччині судитимуть директора товариства-підрядника

Прокурорами Шепетівської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт відносно директора Ярмолинецького товариства за фактом привласнення чужого майна шляхом зловживання особою своїм службовим становищем в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України).
 
За результатами публічної закупівлі між товариством та відділом освіти, молоді та спорту Полонської міської ради укладено договір про реконструкцію школи у м. Полонне. Вартість робіт склала більше 10 млн грн.
 
Підрядник зобов’язався провести визначені проектно-кошторисною документацією роботи, проте зробив це не у повному обсязі.
 
Зловживаючи службовим становищем, він підробив документи про кількість та вартість виконаних робіт, а бюджетні кошти у сумі понад 500 тис грн привласнив.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим відділом Шепетівського районного управління поліції ГУНП в області.
 
 
Довідково: санкція ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1065