Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.06.2022

П’яним на швидкості врізався в блокпост – судитимуть киянина, з вини якого загинув військовослужбовець та двоє людей травмовано (ФОТО)

Прокурорами Хмельницької обласної прокуратури до суду передано обвинувальний акт стосовно водія, який, керуючи транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, порушив правила безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть одного потерпілого та тілесні ушкодження середньої тяжкості двом іншим (ч. 3 ст. 286-1 Кримінального кодексу України).
 

Дорожньо-транспортна пригода сталась у квітні цього року поблизу с. Давидківці Хмельницького району.
 

За даними слідства, 28-річний водій автомобіля «DAF» не зупинився перед стаціонарним блокпостом територіальної оборони. Поготів, не зменшуючи швидкість руху, він допустив зіткнення з іншою автівкою та бетонною огорожею контрольного пункту, за якою знаходились чоловіки, котрі несли службу.
 

Внаслідок цього один військовослужбовець від отриманих травм загинув на місці, ще двоє представників добровольчого батальйону травмовані.
 

Рівень алкоголю у крові підозрюваного перевищував норму в 16 разів.
 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчим управлінням ГУНП в області.
 
 
Довідково: санкція ч. 3 ст. 286-1 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавлення права керувати транспортними засобами на строк до 10 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1415