Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.06.2022

Самовільне зайняття землі на території НПП «Подільські Товтри» - на Хмельниччині судитимуть заступника голови сільськогосподарського підприємства

Кам’янець-Подільською окружною прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт стосовно заступника одного із сільськогосподарських підприємств Кам’янеччини за фактом самовільного зайняття земельних ділянок особливо цінних земель (ч. 2 ст. 197-1 Кримінального кодексу України).
 
Слідством встановлено, що навесні минулого року обвинуваченому стало відомо про наявність поблизу с. Летава Кам’янець-Подільського району вільної земельної ділянки площею понад 12 га, 11 га з яких - землі національного природного парку «Подільські Товтри».
 
Особливо цінні землі природно-заповідного фонду він засіяв гречкою без будь-яких правових підстав.
 
В межах кримінального провадження на земельну ділянку накладено арешт, а урожай зібрано та передано на потреби Чемеровецької територіальної громади.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Кам’янець-Подільського районного управління поліції ГУНП в Хмельницькій області.
 
Довідково: санкція ч. 2 ст. 197-1 КК України передбачає покарання у виді обмеження волі на строк від 2 до 4 років або позбавлення волі на строк до 2 років.
 
Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1253