Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.05.2022

На Хмельниччині за позовом прокуратури скасовано рішення про неправомірну зміну цільового призначення земель лісогосподарського призначення вартістю понад 12 млн грн

За результатами розгляду позову Волочиської окружної прокуратури судом визнано недійсним наказ Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області про переведення лісової ділянки в землю сільськогосподарського призначення та зобов’язано повернути її у власність держави.
 
Незважаючи на перебування 6 га землі лісогосподарського призначення у постійному користуванні Державного підприємства «Проскурівське лісове господарство», її цільове призначення змінено.
 
Землі, на які поширюється спеціальний режим використання та спеціальна процедура розпорядження, відповідно до оскарженого рішення протиправно віднесено до сільськогосподарських земель запасу.
 
Це, у свою чергу, призвело до неправомірного вибуття землі з державної власності.
 
Реагуючи на виявлені порушення та діючи на захист інтересів держави, прокуратура оскаржила незаконне рішення - ділянка вартістю понад 12 млн грн підлягає поверненню у власність держави.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1354