Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.05.2022

Пів мільйона збитків державі на розмитненні нафтопродуктів – на Хмельниччині двом митникам повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури повідомлено про підозру двом інспекторам одного із митних постів Хмельницької митниці ДФС у вчиненні службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).
 
За даними слідства, митники невірно визначили митну вартість нафтопродуктів, які імпортувались суб’єктом господарювання. Фактично підакцизний товар «оформили» під виглядом газового дистиляту, що не обкладається акцизним збором.
 
Внаслідок цього державі завдано збитків більше як на 500 тис грн.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими Територіального управління  Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому.
 
 
Довідково: санкція ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом або без такого.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1483