Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.05.2022

1100 доларів США за встановлення групи інвалідності: судитимуть одного з керівників Хмельницького МСЕК та його співучасника (ФОТО)

Хмельницькою обласною прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт стосовно голови медико-соціальної експертної комісії та його співучасника за фактом одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України).
 
Слідством встановлено, що медик і його посередник одержали від місцевої мешканки 1100 доларів США неправомірної вигоди, за сприяння у прийнятті рішення членами медико-соціальної експертної комісії у встановленні їй ІІ групи інвалідності.
 
Після отримання грошей, зловмисники були затримані правоохоронцями.
 
Обвинуваченим загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчим управлінням ГУНП у Хмельницькій області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області ДСР Нацполіції України.
 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1141