Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.04.2022

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури 65 депутатам Держдуми РФ повідомили про підозру

За процесуального керівництва обласної прокуратури повідомлено про підозри 65 депутатам нижньої палати Федеральних Зборів РФ, які підтримали прийняття рішень, що посягають на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 3 ст. 110 КК України).
 
За даними слідства, депутати 15 лютого 2022 року під час засідання Державної Думи Федеральних Зборів РФ підтримали постанову із зверненням до президента РФ з проханням розглянути питання про визнання самопроголошених Донецької та Луганської народних республік як самостійних, суверенних і незалежних держав.
 
Також вони підтримали ратифікацію договорів про дружбу, співробітництво та взаємну допомогу між РФ і цими псевдоутвореннями.
 
Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. Триває розшук належних їм активів та майна, з метою накладення арешту.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом управління Служби безпеки України у Хмельницькій області.
 
Загалом, за процесуального керівництва обласних прокуратур, слідчими регіональних управлінь СБУ, повідомлено про підозру Голові та 418 депутатам.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1451