Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.04.2022

Проживав на Хмельниччині та закликав до повалення державної влади – росіянина засуджено до 4 років ув’язнення

За результатами розгляду апеляційної скарги сторони захисту, Хмельницьким  апеляційним судом залишено без змін вирок Хмельницького міськрайонного суду, яким йому призначено покарання у виді 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
55-річний росіянин, родом із Республіки Казахстан, котрий чверть свого віку разом із сім’єю проживає в одному із сіл у Хмельницькому районі, поширював проросійські матеріали у соціальній мережі «Однокласники».
 
У них йшлось про захоплення центральної державної влади та утворення на окремих територіях незаконних формувань на кшталт «ДНР».
 
Стороною обвинувачення в суді повністю доведено його винуватість у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 109 Кримінального кодексу України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, вчинені з використанням засобів масової інформації).
 
Після винесення судом вироку засуджений розкаявся у вчиненому, однак це не допомогло йому ухилитись від відбування призначеного покарання.
 
Найближчі 4 роки колаборант проведе за ґратами.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1263