Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.04.2022

Майже 11 млн грн підлягає стягненню з лісогосподарського підприємства за незаконну порубку лісу в регіональному ландшафтному парку «Мальованка»

Задовольнивши апеляційну скаргу Хмельницької обласної прокуратури Північно-західний апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції та постановив нове, яким зобов’язав лісогосподарське підприємство сплатити понад 10 млн грн шкоди, заподіяної незаконною порубкою лісу.
 
Встановлено, що згадане підприємство всупереч вимогам законодавства самовільно здійснило неправомірну порубку майже 2,5 тис дерев різних порід на території регіонального ландшафтного парку «Мальованка».
 
Територія заповідника входить до об’єктів Смарагдової мережі України та підпадає під охорону Конвенції про охорону дикої флори та фауни і природних середовищ існування в Європі.
 
Хмельницький господарський суд відмовив у задоволенні позову прокуратури, втім суд апеляційної інстанції, підтримавши позицію прокурора, задовольнив позов про стягнення мільйонних збитків у повному обсязі.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1315