Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.02.2022

Службова недбалість зі збитками у 2,6 млн грн – підозрюють директора комунального підприємства на Хмельниччині

За процесуального керівництва Окружної прокуратури міста Хмельницького колишньому директору одного із місцевих комунальних підприємств повідомлено про підозру у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки  (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України).
 
За даними слідства, під час виконання у 2018 році робіт з технічного переоснащення каналізаційної насосної станції на суму понад 7 млн грн вартість обладнання підрядник завищив в два рази та надав службовцю на підпис неправдиві документи.
 
Керівник комунального підприємства не перевірив достовірність даних та підписав акти виконаних робіт, що спричинило зайве перерахування коштів територіальної громади м. Хмельницького у сумі 2,6 млн грн.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Хмельницьким районним управлінням Головного управління Національної поліції в області за оперативного супроводу управління СБУ у Хмельницькій області.
 
Довідково: санкція ч. 2 ст. 367 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 4250 до 12750  грн або без такого.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1379