Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.02.2022

На Хмельниччині сільські голови підробляли заповіти померлих односельчан, щоб заволодіти їх землями

Летичівською окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальні акти стосовно двох голів сільських рад у Хмельницькому районі за фактами зловживання службовим становищем та службового підроблення ( ч. 1 ст. 364, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України).
 
За даними слідства, голова села «розпорядилась» майном давно померлих односельчан, які за життя нікому його не заповіли. На підставі підроблених нею заповітів її знайомі отримали у власність більше 5 га землі.
 
Інша обраниця не посоромилась оформити заповіт щодо 3,3 га землі на ім’я свого чоловіка.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими Хмельницького районного управління ГУНП у Хмельницькій області.
 
 
Довідково: ч. 1 ст. 364 передбачає покарання у виді арешту на строк до 6 місяців або обмеженням волі на строк до 3 років, або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, із штрафом від 4250 до 12750 грн.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1671