Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.01.2022

Керівників двох підрозділів поліції на Хмельниччині судитимуть за вимагання 10 тис доларів США (ФОТО)

Хмельницькою обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно начальників двох підрозділів кримінальної поліції районного управління поліції ГУНП в Хмельницькій області за фактом вимагання та одержання, за попередньою змовою, неправомірної вигоди у великому розмірі (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).
 
За даними слідства, спільники вимагали кошти у хмельничанки.
 
Вони переконували, що її чоловік, який вже є фігурантом кримінальних проваджень, може бути причетним і до вчинення інших злочинів.
 
За 10 тис доларів США правоохоронці обіцяли «закрити очі» та не вживати жодних заходів до їх розкриття.
 
Аби виконати ці вимоги, потерпіла навіть планувала продати власне житло.
 
Після одержання вказаної суми у липні минулого року поліцейських затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали  слідчі територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому.
 
Довідково: санкція ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та  з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1332