Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.01.2022

Правоохоронцями Хмельниччини оголошено про підозру членам злочинного угрупування, які торгували наркотиками в слідчому ізоляторі

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури членам злочинного угрупування повідомлено про підозру у незаконному виготовленні, придбанні, зберіганні, перевезенні з метою збуту, а також незаконному збуті наркотичних засобів та психотропних речовин (ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України).
 
Слідством встановлено, що у квітні 2021 року двоє ув’язнених чоловіків організували схему постачання наркотиків у ДУ «Хмельницький слідчий ізолятор». До своєї діяльності вони залучили двох хмельничанок, які перебували на волі.
 
За вказівкою організаторів, жінки приховували заборонені речовини у продуктах харчування та предметах першої необхідності, які в подальшому передавали в слідчий ізолятор.
 
На час проведення досудового розслідування одній підозрюваній особі обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, іншій – заставу, двох підозрюваних чоловіків залишено під вартою.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням ГУНП у Хмельницькій області.
 
Довідково: санкція ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від дев'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1107