Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.12.2021

До довічного позбавлення волі засуджено нелюда за вбивство жінки та її малолітньої доньки

За публічного обвинувачення Хмельницької окружної прокуратури суд визнав винним 42-річного вінничанина в умисному вбивстві жінки та її малолітньої дитини, розбої, а також у незаконному поводженні зі зброєю (ч. 1 ст. 115, п.п. 2, 6, 9, 12, 13 ч. 2 ст. 115, ч. 3 ст. 146, ч. 4 ст. 187, ч. 1 ст 263 Кримінального кодексу України).
 
За даними слідства, на початку 2015 року, представившись несправжнім ім’ям, чоловік познайомився з жінкою та її малолітньою донькою у м. Вінниця. Невдовзі вони почали жити разом. Коли їх стосунки погіршились, засуджений вирішив позбутись коханої.
 
Одного дня, направляючись з нею автобусом до Києва, чоловік запропонував зійти раніше місця призначення. Звернувши до лісу, він дістав завчасно приготовлений пістолет і застрелив 30-річну жінку.
 
Розуміючи, що її малолітня донька знала про їхню поїздку і могла про це комусь повідомити, він прийняв рішення вбити і її.
 
Разом зі своєю коханкою, яка засуджена за вказаний злочин у 2020 році до 10 років позбавлення волі, він забрав 10-річну дитину від бабусі під приводом поїздки на відпочинок.
 
Прибувши до Красилівського району, співучасники зійшли з дороги на пасовище зі сплячою дитиною на руках. Вбивці, діставши з кросівок шнурки, обмотали їх навколо шиї 10-літньої дівчинки і задушили її.
 
Вироком Хмельницького міськрайонного суду нелюда засуджено до довічного позбавлення волі.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1701