Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.12.2021

Рецидивіста-шахрая з м. Кам’янець-Подільський засуджено до 7 років позбавлення волі

За публічного обвинувачення Окружної прокуратури міста Хмельницького суд визнав винним 34-річного чоловіка у крадіжці, вчиненій повторно, та у втручанні в роботу комп’ютерів (ч. 2 ст. 185, ч.ч. 1, 2 ст. 361 Кримінального кодексу України).
 
Вироком Хмельницького міськрайонного суду, враховуючи попередні не погашені судимості за шахрайство, його засуджено до 7 років позбавлення волі з конфіскацією половини майна.
 
За даними слідства, улітку 2016 року, вигадавши шахрайську схему заволодіння коштами, чоловік виманював у людей банківські картки. Переконував, що йому потрібно отримати гроші зі свого закордонного рахунку, а відкритого рахунку в Україні він не має.
 
Винахідливий чоловік, отримавши доступ до карток, приходив до банкоматів та оформляв послугу «Миттєва розстрочка», знімаючи кошти під виглядом своїх переказів.
 
Довірливі громадяни нічого не підозрювали, так як баланс на картках не змінювався. Лише після спливу певного часу, коли телефонували з банку і повідомляли про заборгованість, люди розуміли, що попались на гачок шахрая.
 
Усього зловмисник викрав понад 166 тис грн у 19 потерпілих.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1557