Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.11.2021

Псевдолікар, який ошукав мешканок м. Старокостянтинів та смт Антоніни, відповість у суді за шахрайство

Хмельницька окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт за фактом шахрайства, вчиненого повторно та за попередньою групою осіб (ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України).
 

У вересні цього року раніше судимий мешканець м. Маріуполь Донецької області ошукав 85-річну мешканку м. Старокостянтинів, а у жовтні – 81-річну жительку смт Антоніни Хмельницького району.
 

В обох випадках розгублені неправдивою інформацією про ДТП та про необхідність невідкладної дороговартісної меддопомоги онукам жінки віддали псевдолікарю усі свої збереження – 103 тис грн.
 

За даними слідства, зловмисник діяв разом зі спільником, особа якого правоохоронцями встановлюється в межах окремого кримінального провадження.
 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Хмельницького районного управління Головного управління Національної поліції в області.
 
 
Довідково: санкція інкримінованої статті передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до 5 років та позбавлення волі до 3 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1876