Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.11.2021

Підроблення COVID-сертифікатів – викрито керівника хмельницького турагенства, посередника у працевлаштуванні за кордоном та медпрацівника (ФОТО)

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури на несанкціонованому втручанні в роботу автоматизованих систем викрито групу осіб (ч. 2 ст. 361 Кримінального кодексу України).
 

За даними слідства, керівник хмельницького турагенства, посередник у працевлаштуванні за кордоном та керівник одного із центрів первинної медико-санітарної допомоги у сусідній області налагодили схему виготовлення фальсифікованих міжнародних свідоцтв про вакцинацію.
 

Вартість одного сертифікату оцінювали в 150 євро.
 

Підроблені документи містили усі необхідні реквізити, у тому числі підписи та відтиски печаток, зареєстровані у системі МОЗ України та під’єднані до додатку «Дія».
 

У ході одночасних обшуків за місцями роботи та проживання спільників  виявлено та вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони та фотокартки осіб, яких встановлює слідство.
 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.
 

Заходи з викриття проведено прокуратурою спільно зі слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області та співробітниками  Управління Служби безпеки України у Хмельницькій області.
 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1419