Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.11.2021

У хмельницькі аптеки на закупи - судитимуть тернополянина, який купував ліки за підробленими рецептами

Окружною прокуратурою міста Хмельницького до суду скеровано обвинувальний акт за ч. ч. 1, 3, 4 ст. 358 Кримінального кодексу України (підроблення офіційних документів, вчинене повторно, а також їх використання).
 
За даними слідства, 43-річний тернополянин упродовж року спеціально приїздив у м. Хмельницький, щоб купити у місцевих аптеках сильнодіючі лікарські засоби, обіг яких обмежено чинним законодавством України, які використовував для власного споживання.
 
Виявилось, що для цього він використовував понад пів сотні підроблених рецептів, які роздруковував на звичайному принтері.
 
Зі слів обвинуваченого, документи він підробляв самостійно, а за їх основу взяв бланк одного з тернопільських медичних закладів.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчим відділом Хмельницького районного управління поліції ГУНП в області.
 
Довідково: найвища міра покарання, яка загрожує обвинуваченому, передбачена ч. 3 ст. 358 Кримінального кодексу України позбавлення волі на строк до 5 років.
Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1547