Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.11.2021

На Хмельниччині судитимуть керівників хмельницького комунального підприємства та столичного товариства за службову недбалість та привласнення 3,7 млн грн територіальної громади

Хмельницькою обласною прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт стосовно директора хмельницького комунального підприємства та керівника столичного товариства за ч. 2 ст. 367, ч. 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 КК України (службова недбалість, привласнення чужого майна, вчиненого в особливо великих розмірах, та службового підроблення).
 
За даними слідства, у 2019 році комунальним підприємством укладено договір підряду на реконструкцію системи знезараження питної води на одній із вулиць міста Хмельницького на суму майже 11,7 млн грн.
 
Підрядником обрано столичне товариство, яким під час встановлення устаткування, шляхом внесення недостовірних відомостей до документів, вартість обладнання завищено на 3,7 млн грн.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими Головного управління Національної поліції в області.
 
Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1667