Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.11.2021

На Хмельниччині судитимуть правоохоронця за незаконні дії з дозвільними документами на зброю

Хмельницькою обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт за ч.ч. 1, 3 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в комп'ютерах, автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) КК України.
 
За даними слідства, упродовж 2018-2020 років інспектор з контролю за обігом зброї Хмельницького районного управління ГУНП у Хмельницькій області неодноразово вносив неправдиву інформацію до баз даних ІІПС.
 
Правоохоронець продовжував терміни дії дозволів на мисливську гладкоствольну зброю, її зберігання та носіння за відсутності підстав та необхідних документів.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань.
 
Довідково: найвища міра покарання, яка загрожує обвинуваченому, передбачена ч. 3 ст. 362 КК України - до 6 років позбавлення волі.
 
Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1516