Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.11.2021

Судитимуть хмельничанина, який намагався підкупити поліцейського щоб уникнути відповідальності за шахрайство

Окружною прокуратурою міста Хмельницького скеровано до суду обвинувальний акт за ч. 1 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі),   ч. 1 ст. 190 (заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), ч. 3  ст. 369 (надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище) КК України.
 
У грудні 2019 року адміністратор одного із місцевих ринків розробив шахрайський план із заволодіння коштами знайомого підприємця.
 
Він переконав чоловіка у необхідності надання через нього неправомірної вигоди службовим особам Державної фіскальної служби України та адміністрації ринку за невтручання в його діяльність.
 
Гроші у сумі 20 000 грн, які йому надав чоловік, обвинувачений привласнив.
 
Коли його викликали до Хмельницького районного управління поліції  ГУНП в області для допиту за цим фактом, замість пояснень він запропонував 1 тис доларів США неправомірної вигоди заступнику начальника відділення слідчого підрозділу за сприяння у закритті кримінального провадження та не притягнення його до кримінальної відповідальності.
 
У червні 2021 року після передачі правоохоронцю частини цієї суми його затримано. 
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчим відділом Хмельницького районного управління поліції ГУНП в області.
 
Довідково: найвища міра покарання, яка загрожує обвинуваченому, передбачена ч. 3 ст. 369 КК України - до 8 років позбавлення волі із конфіскацією майна.
 
Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1580