Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.10.2021

На Хмельниччині судитимуть учасників організованої групи, які розповсюджували психотропні речовини у виправній колонії

Хмельницькою обласною прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт щодо членів організованої групи, які налагодили канал поставки наркотичних засобів до виправної колонії, а також встановлювали та поширювали серед ув’язнених злочинний вплив (ч. 2 ст. 255-1, ч. ч. 2, 3 ст. 307 КК України).
 
Слідством встановлено, що у серпні минулого року 28-річний житель міста Шепетівка, який відбуває покарання в місцях позбавлення волі, організував та очолив організовану групу, яка займалась продажем наркотичного засобу канабіс, особливо небезпечної психотропної речовини «PVP» та амфетаміну на територію виправної колонії.
 
До роботи він залучив ще одного засудженого та чотирьох колишніх в’язнів, які перебували на волі.
 
Правоохоронцями зафіксовано 4 епізоди збуту наркотиків.
 
Окрім того, відбуваючи покарання, троє кримінальних авторитетів (так званих «смотрящих»), встановлювали та поширювали на території установи злочинний вплив. Вони контролювали накопичення грошових коштів, подальший їх розподіл серед засуджених, а також встановлювали та слідкували за дотриманням ув’язненими «загальноприйнятих в злодійських колах» правил поведінки.
 
За скоєне їм загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від дев’яти до п’ятнадцяти років.
Досудове розслідування здійснювалось слідчим управлінням ГУНП в Хмельницькій області
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1270