Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.10.2021

На Хмельниччині судитимуть заступника директора державного підприємства, який привласнив майже 900 тис гривень

За процесуального керівництва Шепетівської окружної прокуратури до суду спрямовано обвинувальний акт за фактом заволодіння майном в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 362,  ч. 5 ст. 191 КК України).
 
Протягом 2016-2018 років заступник директора з фінансово-економічних питань одного з державних підприємств Славути, маючи право доступу до системи дистанційного обслуговування клієнтів та електронно-цифровий ключ,  вносив неправдиві відомості про перерахування грошей на рахунок своєму пособнику – приватному підприємцю, за нібито придбані товари. Фактично ж будь-які будівельні матеріали та обладнання державному підприємству не постачалися.
 
Таким чином, чоловік заволодів грошовими коштами державного підприємства на загальну суму 858400 гривень.
 
Ухвалою Шепетівського міськрайонного суду на підставі ст. 297-4 КПК України відносно підозрюваного прийнято рішення про спеціальне досудове розслідування, оскільки останній перебуває на тимчасово окупованій території.
 
Довідково: санкція ч.5 ст. 191 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1526