Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.10.2021

Прокурори взяли участь в обговоренні проблемних питань захисту прав дітей (ФОТО)

Учора, 21 жовтня, у приміщенні Хмельницької районної ради відбулась нарада за участі заступника голови облдержадміністрації Володимира Юр’єва, представників правоохоронних та інших державних органів з питань протидії домашньому насильству, а також створення служб у справах дітей.
 
В заході взяли участь начальник відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству Хмельницької обласної прокуратури Петро Нікітюк та керівник Хмельницької окружної прокуратури Юрій Висоцький.
 
Учасники зустрічі зосередились на основних проблемах під час виявлення жертв домашнього насильства, а також роботи спеціалізованих служб підтримки для таких осіб. Крім того, обговорили питання створення та функціонування служб у справах дітей у територіальних громадах області.
 
«Цьогоріч спостерігається негативна динаміка збільшення кількості неповнолітніх, потерпілих від домашнього насильства (27 дітей у поточному році проти 7 – у минулому), тому як ніколи необхідна злагоджена робота усіх причетних служб для подолання цього явища», - наголосив у своєму виступі Петро Нікітюк.
 
Для посадовців важливо було з перших уст почути про ті проблеми, з якими зіштовхуються громади в процесі роботи та їх бачення щодо можливих шляхів вирішення цих питань.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1364