Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.09.2021

На семінарі у Хмельницькій обласній прокуратурі обговорили методику розслідування кримінальних проваджень у сфері законності використання бюджетних коштів (ФОТО)

Учора, 29 вересня 2021 року, в обласній прокуратурі проведено семінар з проблемних питань розслідування кримінальних проваджень у сфері законності використання бюджетних коштів, передбачених для будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг, відшкодування коштів до бюджету.
 

Окрім прокурорів участь у роботі заходу брав старший слідчий слідчого управління ГУНП в області Віталій Лещик, начальник відділу Управління Західного Офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області Сергій Москалець, провідний судовий експерт Хмельницького відділення Київського НДІСЕ Ольга Кандирал.
 

Відкриваючи захід, керівник обласної прокуратури Олексій Олійник акцентував увагу на гостроті та актуальності вказаного питання.
 

«На ремонт та будівництво автомобільних доріг області у 2021 році з державного бюджету передбачено понад 800 мільйонів гривень субвенції. Витрачання кожної гривні, передбаченої для вказаних цілей, має бути під пильною увагою правоохоронців, починаючи з етапу проведення тендерних процедур», –  підкреслив очільник відомства.

Під час семінару учасники обговорили проблематику досудового розслідування кримінальних проваджень за фактами законності використання бюджетних коштів, виділених на будівництво автомобільних доріг, порядок проведення органами Держаудитслужби перевірок повноти та якості виконання будівельних робіт, особливості проведення експертиз у таких провадженнях. Також вони обмінялись думками та пропозиціями щодо шляхів вирішення проблемних питань.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1894