Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.09.2021

Прокурори Хмельниччини розповіли дітям про їхні права (ФОТО)

У 1991 році, 27 вересня, Україною ратифіковано Конвенцію ООН про права дитини, прийняту Генеральною асамблеєю 20 листопада 1989 року.
 
 
Вона вважається світовою конституцією для дітей та гарантує їм право на свободу, особисту недоторканість, захист гідності та найкраще забезпечення інтересів.
 
 
З нагоди 30-річчя чинності цього документа для України ювенальні прокурори Хмельниччини відвідали навчальні заклади, аби розповісти малечі як держава гарантує захист їхніх прав та як прокурор реагує на випадки їх порушення.
 
 
Слухачі зацікавлено брали участь у обговоренні положень Конвенції, завзято ділились своїми думками щодо прав та обов’язків дитини, відповідальності за свої вчинки, толерантності та поваги до інших.
 
 
Учні активно спілкувались із прокурорами, запитували про особливості їхньої діяльності та із радістю відповіли на запрошення відвідати приміщення прокуратур, де їм проведуть екскурсії.
 
 
«Ми провели лекції для понад 500 учнів. Дітям формат навчання дуже сподобався, вони з інтересом сприйняли інформацію про свої права, а тому ми проводитимемо аналогічні просвітницькі заходи і у подальшому», - розповів керівник Хмельницької обласної прокуратури Олексій Олійник.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1721