Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.09.2021

Незаконне заволодіння автомобілем з погрозами фізичною розправою – підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання пів вартою

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури місцевому мешканцю повідомлено про підозру за фактом незаконного заволодіння транспортним засобом, поєднаного з погрозою застосування небезпечного для життя насильства (ч. 3 ст. 289 Кримінального кодексу України).
 
Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.
 
За даними слідства, погрожуючи вогнепальною зброєю та наносячи побої, він вимагав у хмельничанина 40 тис грн. Коли потерпілий йому у цьому відмовив, зловмисник викрав його автомобіль марки «Volkswagen Passat» вартістю майже пів мільйона гривень.
 
Під час спроби продати транспортний засіб у м. Кам’янці-Подільському підозрюваного затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.
 
На теперішній час проводяться слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів, перевіряється причетність до вчинення злочину інших осіб.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Головного управління Національної поліції в області за оперативного супроводу управління кримінального розшуку.
 
 
Довідково: санкція ч. 3 ст. 289 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з конфіскацією майна або без такої.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1590