Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.08.2021

Правоохоронцями Хмельниччини припинено несанкціоноване втручання в роботу мережі електрозв’язку (ФОТО)

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури викрито групу осіб, яка здійснювала несанкціоноване втручання в роботу мережі електрозв’язку (ч. 2 ст. 361 Кримінального кодексу України).
 

У помешканні одного із учасників – у квартирі багатоповерхівки у м. Хмельницькому, спільники встановили спеціалізоване обладнання, через яке налагодили маршрутизацію міжнародного телефонного трафіку в обхід міжнародних центрів комунікації. Відтак міжнародні дзвінки тарифікувались за цінами національних.
 

Також через створені у мережі Інтернет сервіси вони «здавали в оренду» так звані «віртуальні» телефонні номери, які використовувались для протиправних дій.
 

Зокрема зловмисники використовували їх для подачі неправдивих оголошень з метою шахрайського заволодіння коштами та майном, для реєстрації облікових записів у соціальних мережах, з яких масово розсилались посилання на ресурси, що імітують роботу платіжних систем, з метою викрадення реквізитів карткових рахунків громадян тощо.
 

За результатами санкціонованих судом обшуків правоохоронцями виявлено та вилучено обладнання, яке використовувалось у злочинній діяльності, понад 2800 сім-карток та кошти.
 

На даний час проводяться слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів, призначено ряд експертиз.
 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Головного управління Національної поліції в області.
 

Протиправну діяльність припинено спільно зі співробітниками Управління Служби безпеки України у Хмельницькій області та відділу протидії кіберзлочинам в Хмельницькій області Нацполіції України.
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1721