Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.08.2021

Волочиською окружною прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт за фактом незаконного заволодіння землями водного фонду (ФОТО)

Волочиською окружною прокуратурою до суду направлено обвинувальний акт за фактом незаконного заволодіння ґрунтовим шаром земель водного фонду в особливо великих розмірах (ч. ч. 1, 2 ст. 239-2 Кримінального кодексу України).
 

Встановлено, що на території одного із сіл Волочиської ОТГ місцевим мешканцем самовільно утворено штучні водойми для риборозведення – два ставки площею близько 6 гектарів, а також три копанки загальною площею майже пів гектара.
 

З цією метою на землях водного фонду неправомірно знято поверхневий ґрунтовий шар.
 

«Утворення штучних водойм впливає на природний стік поверхневих та підземних вод, а тому має відбуватись виключно за наявності спецдозволу, який для вказаних цілей не видавався», - повідомив керівник окружної прокуратури Сергій Стецюк.
 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводилось слідчими Хмельницького районного управлінню поліції ГУНП в області.
 
 
Довідково: ч. 2 ст. 239-2 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді обмеження волі на строк від 2 до 5 років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1262