Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.07.2021

За розбійний напад на сім’ю у м. Старокостянтинів засуджено групу осіб

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури та належного підтримання публічного обвинувачення у суді доведено вину групи осіб у вчиненні розбою, поєднаного з проникненням у житло (ч. 3. ст. 187 Кримінального кодексу України).
 

Четверо чоловіків вирішили збагатитись злочинним шляхом та домовились про вчинення розбійного нападу на сім’ю у м. Старокостянтинів.
 

Реалізувати злочинний план вирішили за кілька днів до Нового 2018 року.
 

Допоки один із них очікував у автомобілі, троє інших, подбавши про заходи конспірації – балаклави та рукавички, о 5 годині ранку проникли на подвір’я до потерпілих, де в той час перебував господар.
 

Вони напали на чоловіка із заздалегідь заготовленою гумовою палицею, завдали йому численні тілесні ушкодження, затягли у будинок, зв’язали разом із дружиною та, погрожуючи зброєю, вимагали гроші.
 

Задовольнившись знайденими у квартирі 52 тисячами гривень, розбійники покинули місце злочину, але загубили там газовий балончик із своїми слідами.
 

Вироком Старокостянтинівського районного суду, який набрав законної сили, трьох нападників засуджено до 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Їхньому спільнику, який визнав свою вину та сприяв розслідуванню, призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі із іспитовим строком 3 роки.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1681