Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.06.2021

Недотримання порядку затримання та невиконання рішень суду про адміністративний арешт – прокурори виявили порушення в роботі поліцейських

Пріоритетом для органів прокуратури області є забезпечення додержання конституційних прав громадян, у тому числі тих, хто перебуває у спеціальних місцях тримання, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи.
 

З цих питань прокурори проводять регулярні перевірки та принципово реагують на порушення.
 

Черговою перевіркою у діяльності органів Національної поліції області встановлено факти порушень законодавства при адміністративному затриманні громадян, забезпеченні їх права на захист, а в окремих випадках і безпідставного доставляння до органів поліції.
 

З метою усунення вказаних недоліків у роботі та притягнення винних осіб до відповідальності, органами прокуратури області внесено 20 документів реагування, у тому числі вказівку начальнику ГУНП в області.
 

Також виявлено факти невиконання на території Шепетівського району постанов суду про застосування адміністративного арешту.
 

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 382 Кримінального кодексу України, досудове розслідування у якому триває.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1690