Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.06.2021

За одержання неправомірної вигоди на Хмельниччині судитимуть працівника поліції

Хмельницькою обласною прокуратурою до суду направлено обвинувальний акт за фактом одержання неправомірної вигоди заступником начальника сектору дізнання одного із відділень Хмельницького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в області, а також опору працівнику правоохоронного органу (ч. 3 ст. 368, ч. 2 ст. 342 Кримінального кодексу України).
 

Під час розслідування кримінального провадження за фактом незаконного обігу наркотичних засобів, правоохоронець пообіцяв фігуранту провадження сприяння в ухиленні від відповідальності. Таку «допомогу» оцінив у 10 тис грн.
 

Після передачі цієї суми неправомірної вигоди, у квітні цього року, його було викрито.
 

Усвідомлюючи наслідки вчиненого, правоохоронець намагався приховати сліди злочину та чинив опір.
 

За клопотанням сторони обвинувачення судом підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави, якою він скористався. Також його звільнено з органів поліції.
 

Протиправну діяльність припинено спільно зі співробітниками Управління Служби безпеки України у Хмельницькій області.
 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали  слідчі територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому.
 


Довідково: максимальна міра покарання за статтями обвинувачення передбачена санкцією ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України – позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1166