Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.06.2021

Захист дитини та забезпечення її інтересів – основні принципи роботи ювенальних прокурорів Хмельниччини (ФОТО)

Міжнародний день захисту дітей – свято, яке звертає увагу дорослих на необхідності дотримання конституційних прав малечі.
 

На випадки обмеження таких прав, передусім дітей незахищеної категорії, реагують органи прокуратури.
 

Одним із першочергових завдань є протидія дитячій злочинності, рівень якої завдяки злагодженій роботі правоохоронців в регіоні зменшено, а також захист дітей, які постраждали від злочинів.
 

Ефективно реагують прокурори на захист прав дітей та інтересів держави в сфері охорони дитинства засобами представницького характеру.
 

Уже в поточному році ювенальні прокурори Хмельниччини заявили 25 позовів на суму 43 млн грн. За цей час задоволено позовні заяви на суму  17,6 млн грн, відповідачами добровільно виконано позовні вимоги на суму 15 млн грн, державі повернуто землі площею 206 га.
 

За результатами вивчення стану законності у сфері охорони дитинства розпочато 10 кримінальних проваджень.
 

Зокрема встановлено низку порушень при використанні земельних ділянок сільськогосподарського призначення, які перебувають у державній власності та надані у користування професійно-технічним та загальноосвітнім навчальним закладам.
 

Також виявлено порушення вимог Закону України «Про публічні закупівлі» при проведенні навчальними закладами державних закупівель пального та природнього газу.
 

З нагоди сьогоднішнього свята працівники Хмельницької обласної прокуратури завітали до Центру соціально-психологічної реабілітації дітей «Подолянчик». Підопічним вихованцям закладу, які опинилися в складних життєвих обставинах, вони привезли подарунки та солодощі. На знак подяки діти порадували гостей щирими посмішками та веселим настроєм.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1232