Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.06.2021

Встановлення та поширення у суспільстві злочинного впливу, махінації з підробленими грошима, вимагання – підозрюється мешканець Хмельницького району

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури так званому «смотрящому», викритому в лютому 2021 року, додатково повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання, вчинене за попередньою змовою групою осіб).
 

Про це повідомив начальник відділу обласної прокуратури Михайло Войтюк.
 

До 2016 року мешканець колишнього Деражнянського району відбував покарання за умисне вбивство у Дрогобицькій виправній колонії. Там він ігнорував усі встановлені правила поведінки, чим здобув повагу та авторитет серед інших осіб, схильних до злочинного способу життя, та у зв’язку із цим  перебував у статусі «смотрящого» за колонією.
 

Заручившись підтримкою злочинного середовища Хмельницької області, після звільнення він отримав статус «смотрящого» за Деражнянським районом.
 

До його «повноважень» належало призначення раніше судимих осіб відповідальними за певні напрямки злочинної діяльності та їх координація.
 

Одним із видів протиправної діяльності зловмисник визначив придбання та реалізацію підробленої національної валюти.
 

Також встановлено, що разом ще із двома спільниками він безпідставно вимагав у мешканця м. Деражня 35 тис грн.
 

Наразі стороною обвинувачення вживається комплекс заходів, спрямованих на завершення досудового розслідування.
 

Підозрюваний перебуває під вартою.
 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в області.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1064