Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.05.2021

Бухгалтер, який «донарахував» собі заробітної плати та інших виплат на 140 тис грн, відбуде два роки обмеження волі

Заступник головного бухгалтера одного з хмельницьких підприємств майже рік з рахунку підприємства на свій особистий картковий зарплатний рахунок безпідставно перераховував кошти під виглядом зарплати, доплат, авансу та, навіть, матеріальної допомоги на оздоровлення.
 

Також до наказу про преміювання він вніс недостовірні відомості про збільшення собі розміру відповідних виплат.
 

Таким чином працівник неправомірно заволодів грошовими коштами підприємства на загальну суму 140 тис грн.
 

Стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість вказаної особи у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем),  ч. 3 ст. 362 (несанкціонована зміна інформації, яка оброблюється в автоматизованій системі, вчинена особою, яка має право доступу до неї, що заподіяло значну шкоду) та ч. 1 ст. 366 (внесення до офіційного документу завідомо неправдивих відомостей) Кримінального кодексу України.
 

Вироком Хмельницького міськрайонного суду засудженому призначено покарання у виді 2 років обмеження волі з позбавленням права займати посади, пов’язані з обслуговуванням товарно-матеріальних цінностей, строком на 2 роки.
 

«Засуджений оскаржив вирок суду першої інстанції в апеляційному порядку, однак завдяки принциповій позиції прокуратури його доводи відхилено», – повідомив начальник  відділу обласної прокуратури Олексій Луговий.
 

Довідково: покарання у виді обмеження волі полягає у триманні особи в кримінально-виконавчих установах відкритого типу без ізоляції від суспільства в умовах здійснення за нею нагляду з обов'язковим залученням засудженого до праці.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1600