Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.05.2021

На Хмельниччині за позовом прокуратури скасовано рішення про неправомірну передачу у власність трьох громадян землі вартістю 14 млн грн

За результатами розгляду позовної заяви Шепетівської окружної прокуратури постановою Господарського суду Хмельницької області визнано недійсним рішення Нетішинської міської ради про відчуження з комунальної власності майже 8 га землі вартістю близько 14 млн грн.
 

Депутатами міської ради без проведення аукціону протиправно передано ділянку в місті енергетиків трьом громадянам.
 

Намагаючись безоплатно отримати землі у власність, ділки формально об’єднались в обслуговуючий кооператив нібито для задоволення житлово-побутових потреб та будівництва помешкання для себе.
 

Насправді ж законодавством безоплатне надання ділянок для такого об’єднання не передбачене. Тим паче на переданій у їх власність площі землі може бути споруджено близько семи багатоповерхівок, що забезпечить житлом сотні сімей.
 

Реагуючи на виявлені порушення та діючи на захист інтересів держави, прокуратура оскаржила незаконне рішення органу місцевого самоврядування у суді.
 
 
Окрім того, з метою надання оцінки діям посадовців, прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України. Досудове розслідування за вказаним фактом триває.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1579