Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.04.2021

Винуватець дорожньо-транспортної пригоди у м. Деражня, внаслідок якої загинуло двоє чоловіків, відбуватиме покарання у виді 7 років позбавлення волі

За результатами розгляду апеляційної скарги сторони захисту, Хмельницьким  апеляційним судом залишено без змін вирок Віньковецького районного суду, яким засудженому призначено покарання у виді 7 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 2 роки 6 місяців.
 

Дорожньо-транспортна пригода сталась у липні 2016 року в м. Деражня.
 

Досудовим розслідуванням встановлено, що водій мотоцикла «KAWASAKI ZZR» –  мешканець м. Бар Вінницької області, перевищивши допустиму в межах населеного пункту швидкість дорожнього руху, не впорався з керуванням та допустив зіткнення зі скутером «HONDA».
 

Внаслідок цього водій скутера загинув на місці події, а його пасажир від отриманих травм помер у районній лікарні.
 

Під час судового розгляду обвинувачений свою вину не визнав, а свідки підтвердили, що винуватець трагедії ще до цієї дорожньо-транспортної пригоди  зухвало відносився до додержання швидкісного режиму під час керування своїм транспортним засобом.
 

На підставі зібраних та наданих до суду доказів стороною обвинувачення повністю доведено винуватість особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286  Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху та експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель двох осіб).
 

«Завдяки принциповій позиції прокуратури його доводи відхилено, вирок місцевого суду набрав законної сили та винуватець трагедії відбуватиме призначене покарання», – повідомив начальник  відділу обласної прокуратури Олексій Луговий.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1627