Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.04.2021

За принципової позиції прокуратури вирок відносно в’язнів-втікачів набрав законної сили

Хмельницьким  апеляційним судом підтверджено законність вироку Хмельницького міськрайонного суду, яким до позбавлення волі від 10 до 12 років засуджено втікачів з-під варти.
 

У липні 2015 року під час планового перевезення з ізолятора тимчасового тримання у м. Кам’янці-Подільському до слідчого ізолятора в обласному центрі троє засуджених та троє заарештованих здійснили втечу з-під варти.
 

Ще в ізоляторі тимчасового тримання вони домовились про втечу та розробили для цього злочинний план.
 

В той час, коли поїзд, яким їх етапували, рухався поблизу станції Скібнево, спільники напали на вартових, поранили двох конвоїрів, заволоділи їхньою табельною зброєю та втекли через вікно спецвагону.
 

Чотирьох втікачів правоохоронці затримали того ж дня, п’ятого через два дні, а пошуки організатора тривали близько двох місяців.
 

Згодом його затримали в одному із сіл Чемеровецького району.
 

За час переховувань він вчинив ряд крадіжок та замах на життя правоохоронця під час спроби його затримання.
 

Стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість вказаних осіб у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 393 (втеча з-під варти, вчинена за попередньою змовою групою осіб, поєднана із заволодінням зброєю та із застосуванням насильства), ст. 348 (замах на вбивство працівника правоохоронного органу), а організатора втечі додатково у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 2, 3 ст. 185 (крадіжки, вчинені повторно, за попередньою змовою групою осіб та поєднані з проникненням у житло), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України.
 
 
З призначеним вироком суду першої інстанції покаранням один із засуджених не погодився та оскаржив рішення в апеляційному порядку.
 

Завдяки принциповій позиції прокуратури їх доводи відхилено та вирок місцевого суду набрав законної сили.
 
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1625