Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.03.2021

На Хмельниччині судитимуть "смотрящого" та членів організованої ним групи вимагачів (ФОТО)

Хмельницькою обласною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт щодо організованої групи із чотирьох осіб, які вимагали у місцевого мешканця 350 тис грн неіснуючого боргу. Організатора групи також звинувачують у поширенні злочинного впливу.
 

За даними слідства, під час зустрічей із чоловіком вимагачі застосовували фізичне насильство, погрози, а тому, побоюючись за своє життя, потерпілий був змушений погодитись на неправомірні вимоги.
 

Окрім того, встановлено, що організатор злочинного об’єднання упродовж 8 років, перебуваючи у статусі так званого «смотрящого», встановив та поширював злочинний вплив на території Хмельницької області.
 

Він особисто визначав осіб, відповідальних за дотримання «злодійських законів» у районних центрах області та установах виконання покарань, координував їх діяльність, а також встановлював правила поведінки серед осіб, схильних до злочинного способу життя.
 

Діяльність групи припинено прокурорами спільно зі співробітниками Управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області ДСР Національної поліції України при силовій підтримці спецпідрозділу КОРД.
 

Вказані особи обвинувачуються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 189 КК України (вимагання, вчинене організованою групою, поєднане з погрозою вбивства та насильством, небезпечним для життя і здоров’я потерпілого), а організатор злочинного угрупування також у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 255-1 КК України (умисне встановлення та поширення в суспільстві злочинного впливу, вчинені особою, яка перебуває у статусі суб’єкта підвищеного злочинного впливу).
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1684