Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.03.2021

За принципової позиції прокуратури директор товариства, котрий заволодів бюджетними коштами, відбуватиме покарання у виді 3 років обмеження волі

Хмельницьким апеляційним судом підтверджено законність вироку Полонського районного суду, яким за вчинення службового підроблення та заволодіння бюджетними коштами, виділеними на ремонт школи, підрядника засуджено до обмеження волі.
 

У результаті досудового розслідування встановлено, що директор товариства взяв на себе зобов’язання за 816 тис грн здійснити капітальний ремонт приміщення однієї із шкіл Полонської міської ради ОТГ.
 

Втім до актів виконаних робіт він вніс неправдиві відомості, завищивши їх обсяги на суму майже 65 тис грн.
 

Стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість вказаної особи у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.
 

Вироком Полонського районного суду обвинуваченого засуджено до покарання у виді обмеження волі строком на 3 роки з позбавленням права обіймати посади керівника юридичної особи публічного та приватного права на 2 роки.
 

«З призначеним вироком суду першої інстанції покаранням засуджений не погодився та оскаржив його в апеляційному порядку, однак цю скаргу залишено без задоволення», – повідомив начальник відділу обласної прокуратури Олексій Луговий.
 

Довідково: покарання у виді обмеження волі полягає у триманні особи в кримінально-виконавчих установах відкритого типу без ізоляції від суспільства в умовах здійснення за нею нагляду з обов'язковим залученням засудженого до праці.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1358