Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.03.2021

Мешканця Хмельниччини судитимуть за реалізацію фальсифікованого алкоголю (ФОТО)

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури слідчим управлінням Головного управління Державної фіскальної служби в області завершено досудове розслідування за фактом незаконного придбання, зберігання та збуту фальсифікованого алкоголю.
 

Наприкінці минулого року працівниками фіскальної служби у одному з районних центрів області припинено незаконну діяльність місцевого підприємця, який через власні заклади торгівлі здійснював реалізацію підробленої горілки.
 

Під час проведення ряду санкціонованих обшуків виявлено та вилучено понад 2 500 літрів незаконно виготовленого алкогольного напою, розлитого у картонну тару типу «Bag-in-Box» без марок акцизного податку.
 

Відповідно до висновків експертних досліджень вказані алкогольні напої не відповідають вимогам ДСТУ.
 

Як повідомив начальник відділу обласної прокуратури Олег Львовський, наразі обвинувальний акт за ч. 1 ст. 204 Кримінального кодексу України (незаконне придбання з метою збуту, зберігання з цією метою, а також збут незаконно виготовлених алкогольних напоїв) направлено для розгляду до суду.
 


Довідково: санкція ч. 1 ст. 204 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді штрафу від 85 до 170 тисяч гривень з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1703