Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.03.2021

За втручання прокуратури попереджено неправомірне відчуження з комунальної власності м. Хмельницького земельної ділянки вартістю майже 55 млн грн

За активної участі прокуратури попереджено змову двох суб’єктів господарювання на неправомірне заволодіння земельною ділянкою комунальної власності в обласному центрі.
 

Реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, прокуратурою забезпечено участь у розгляді судом справи про визнання права приватної власності на комплекс речового ринку.
 

Підставою для реагування стала виявлена в реєстрі судових рішень ухвала Хмельницького міськрайонного суду про затвердження між двома товариствами мирової угоди, яка передбачала визнання за одним із них права власності на єдиний майновий комплекс ринку, розташований на орендованій земельній ділянці комунальної власності площею понад 5,7 га.
 

Виявилось, що до розгляду вказаної справи Хмельницька міська рада, як власник земельної ділянки, не залучалась, а рішення прийнято всупереч її інтересам.
 

За апеляційною скаргою прокуратури вказану ухвалу суду скасовано та справу повернуто на новий розгляд у суд першої інстанції.
 

Як повідомив керівник окружної прокуратури міста Хмельницького Іван Комар, за результатами повторного розгляду справи, проведеного уже за участі прокуратури, у задоволенні позову товариства відмовлено.
 

Таким чином земельна ділянка вартістю близько 55 млн грн залишилась у власності територіальної громади м. Хмельницького.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1626